Bron: Tubantia Yvet Maassen 07-12-22, 13:15

Dit is een deel van het artikel in Tubantia. Met dank aan Tubantia en Yvet Maassen.

Om het volledige artikel te kunnen lezen, moet je abonnee zijn van Tubantia.

“Zuidbroek

„We hopen in 2023 te bouwen”, zegt Jan Buijse (62). De voorzitter van Hôfke te Wierden is al plaats toegezegd op de nieuwbouwlocatie Zuidbroek. Het gaat om tien woningen, twee rijtjes van vijf huizen. Eerdere plannen aan het Zenderink gaan niet door, waar vooral grote vrijstaande woningen komen.

„Als vereniging gaan we door. Het eindigt niet met dit hofje”, aldus Buijse. „Tegenwoordig moeten we zo lang mogelijk zelfstandig wonen. De levensloopbestendige woning is klaar voor de toekomst.” De Wierdenaar wil sinds zijn zonen uit huis zijn zijn ruime gezinswoning verruilen voor een een kleinere aan een hofje. „Dat is ook goed voor de woningmarkt, dan kan er weer een jong gezin in mijn oude huis.”

Buijse: „We bekijken met een aannemer wat de woningen kosten. Door de gestegen bouwkosten zijn de prijzen onzeker. Het is nog maar de vraag of onze leden dat kunnen betalen. Bij het knarrenhofproject in Oldenzaal liep de standaardprijs al op tot 400.000 euro. Het is een lastige tijd om te bouwen en daar komen straks nog de stikstofregels bij.”